CONTENT

En mörk, humoristisk framtidssaga, mittemellan dröm och verklighet. Om vår längtan efter sammanhang i en värld där allting flyter.

Skeppsby Park planerar 50-årsjubileet av sitt kulturhus, i folkmun kallat Silversälen. Den världsberömda konstnärinnan Alison Geoffreys ljudverk The light is inside the box ska uruppföras. Journalisten Hacke får uppdraget att färdigställa kommunens berättarprojekt, som engagerat Skeppsby Park-bor i decennier. Samtidigt sker ett fruktansvärt brott. En utredning påbörjas, men planeringen av jubileet fortskrider, trots att Alisons hälsa blir allt sämre. På olika vägar involveras läkaren Theresa och kommunanställda Ellie i både utredningen och i berättarprojektet. Tillsammans med Hacke försöker de reda ut hur allt egentligen hänger ihop. Om det nu gör det?

Med Content återförenas David Wiberg och Oskar Thunberg, som låg bakom kritikerrosade Här kommer alla känslorna på en och samma gång (Lumor/Unga Dramaten 2017). Med blinkningar till Samuel Beckett och David Lynch fortsätter de sin uppgörelse med vår tids fixering vid tydliga, säljbara berättelser, och tar utgångspunkt i vår kollektiva strävan efter att fylla våra liv med innehåll, verkligt såväl som fiktivt.

Av: David Wiberg och Oskar Thunberg

Regi: Oskar Thunberg och David Wiberg

Med: Sofia Rönnegård, Eva Rexed, Eric Stern

Scenografi & kostymdesign: Maja Döbling

Ljud och musikdesign: Stefan Johansson

Ljusdesign: Markus Granqvist

Maskdesign: Patricia Svajger

Dramaturg: Magnus Lindman

Foto (stillbild och trailer): Per Kristiansen

LUMOR 2022

Spelades på Teater Tribunalen och Folkteatern Göteborg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s